Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Omega-3-6-9 zsírsavak

A többszörösen telítetlen zsírsavak kimagasló szerepet játszanak a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek megelőzésében, sőt még a csontritkulás, egyes pszichés zavarok, bőrpanaszok, bizonyos autoimmun problémák és allergiák megelőzésében vagy enyhítésében is. Ezeknek a zsírsavaknak két csoportját alkotják az omega-3 és omega-6 zsírsavak. Egészségünk számára roppant fontos e két zsírsavcsoport megfelelő arányú és mennyiségű fogyasztása.

Az omega-3- és omega-6-zsírsavak fogyasztása 1:3-1:5 arányban javasolt, azonban az OÉTI vizsgálata szerint hazánkban az omega-3- és omega-6-zsírsavak fogyasztásának aránya akár 1:30 is lehet! A még éppen elfogadható egyötödös omega-3 /omega-6 arányhoz képest az átlag magyarnál ez az érték 1/20-25-höz szokott lenni, főként az omega-6 zsírsavban gazdag, magas növényi olaj fogyasztásunk miatt.

Az omega-6 zsírsavak aránytalanul nagy mennyiségű fogyasztása súlyos következményekkel járhat: hozzájárulhat gyulladásos folyamatok kialakulásához, és szabadgyökök képződésére hajlamosít, melyekkel például az érelmeszesedés kialakulásának kockázata is növekszik.

A krónikus gyulladás hosszú idő alatt alakul ki és veled maradhat akár évekig is. Nincsenek látványos tünetei, viszont folyamatosan roncsolja, pusztítja a sejtjeinket, és számos súlyos betegségért lehet felelős, ahogy az alábbi ábra mutatja:

Milyen bajokhoz járul hozzá a krónikus gyulladás

Azt gondolod, hogy nincsen krónikus gyulladásod? Pedig nagyobb a valószínűsége annak, hogy van, mint annak, hogy nincs, mivel eléggé kicsi a valószínűsége annak, hogy heti 2-3 kg halat fogyasztasz, ami biztosítaná a szervezetednek az egészséges omega-3 / omega-6 arányt. 

Hogyan gátolhatjuk meg a szabad gyökök képződését és a krónikus gyulladásnak a kialakulását a szervezetünkben?
A szívre és érrendszerre nézve már 500 mg EPA + DHA is jelentős megelőző hatással bír, idegrendszeri problémák esetén viszont ennél jóval több kell. A jelentős gyulladáscsökkentéshez bő 3000 mg EPA+DHA-ra van szükség naponta. Kapszulában ez nagyon sok lenne, ezért kanalas formában érdemes szedni.

A növényi omega-3, ami a lenmagolajban és dióban is megtalálható, nem hasznosul megfelelően a szervezetünkben, sőt a gyulladáscsökkentő hatású gamma-linolénsav termelődését is csökkentheti. A piacon elérhető Ω3 készítmények túlnyomó része mesterségesen átalakított etil-észter formájában tartalmazza a jótékony hatású Ω3 zsírsavakat. Ennek ellenőrzése egyszerű: csöpögtessük az olajat egy darab hungarocelre, az etil-észter oldani, marni fogja. A legjobb Ω3 választás a tisztított halolajat tartalmazó készítmények. A tisztított halolajnak alig érezhető halíze van, ezért gond nélkül szedhető kanalas formában.

Hogyan válasszunk megfelelő halolaj készítményt?
A legjobb választás a tisztított halolajat tartalmazó készítmények, különösen a kanalas formák. A kanalas formák előnye a kapszulákkal szemben: ezeknél nem tudnak a gyártók rossz minőségű olajat használni, hiszen annak erős íze van, míg egy kapszula esetében ez észrevétlen maradhat.

De mitől rossz, illetve jó minőségű egy Ω3 készítmény?
A 38%-nál több Ω3-at tartalmazó halolajak vegyi átalakításon estek át. Európában, így itthon sem kötelező föltüntetni, hogy egy halolaj készítmény természetes trigliceridek formájában, vagy pedig mesterségesen átalakított etil-észter formájában tartalmazza a jótékony hatású Ω3 zsírsavakat. A szűz halolajak ugyan több vitamint tartalmaznak, viszont szennyezettebbek, mivel nem mennek át tisztítási folyamaton, mert azzal elveszítenék vitamintartalmukat. Ezért - mivel nem a vitamintartalmuk, hanem az EPA és DHA miatt szedjük a halolajat - a legjobb választás hatóanyag / szennyezőanyag viszonylatban, valamint a gazdaságosság szempontjából, a tisztított halolajat tartalmazó készítmények, különösen a kanalas formák.


*

Fentiek miatt mi a svéd Zinzino termékeit ajánljuk első helyen, mert ezek a készítmények azon túl, hogy mindenben megfelelnek az eddig leírt kritériumoknak, olyan különleges összetétellel bírnak, amely maximalizálja a bennük lévő többszörösen telítetlen zsírsavak hasznosulását. Tekintsd meg az alábbi termékeket és ismerd meg a részletes összetételüket és a hatásmechanizmusukat. Ezeket a  minőségi termékeket vonzó csomagokban, kedvezőbb feltételekkel is megrendelheted.

Rendezés:

BalanceOil - Orange, Lemon, Mint - 100 ml

A BalanceOil+ a Zinzino alapvető, teljesen természetes polifenolos, kiegyensúlyozott omega-zsírsav-tartalmú étrend-kiegészítő termékcsaládja. Egyedülálló, tudományosan kidolgozott összetételünk alapján ez a prémium minőségű, innovatív olajkeverék, amely vadon fogott kishalakból és betakarítás előtti extra szűz olívaolajból származik, nagy mennyiségű polifenolt biztosít a hatásos és hatékony felszívódás és a vér lipidvédelme érdekében. Biztonságosan megnöveli és fenntartja az Omega-3 szinteket, módosítja az Omega 6:3 arányt, így előnyös szinteket hoz létre a koleszterin, a szív és az agy számára.

A Balance Oil+:

  • Hozzájárul a normál agyműködéshez, mivel  a napi adag 700 mg DHA-t tartalmaz
  • Hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, mivel a napi adag 20 µg D3-vitamint tartalmaz
  • Segít fenntartani a szervezetben az omega-6 és az omega-3 megfelelő mennyiségű és arányú szintjét
  • Segít fenntartani a szervezetben a polifenolok szintjét, így megvédve a vérzsírokat az oxidatív stressztől
  • Támogatja a szem egészséges és megfelelő működését, mivel 700 mg DHA-t tartalmaz.
  • Hozzájárul a normál csontozat fenntartásához, az egészséges izomfunkció fenntartásához, a normál fogazat fenntartásához, és szerepet játszik a sejtosztódásban, mivel a napi adag 20 µg D3-vitamint tartalmaz
  • Hozzájárul a vér normál trigliceridszintjéhez, a normál vérnyomáshoz és a vér normál kalciumszintjéhez

BalanceOil+ AquaX, 300 ml

A BalanceOil+ AquaX áttörést jelent az omega-3 tudomány területén. Az AquaX BalanceOil+ egy Aquacelle nevű egyedülálló, természetes, mikroemulzifikációs önadagoló rendszert tartalmaz, amely lehetővé teszi a vízzel vagy más hideg folyadékkal való keverését. Ez drámaian javítja az omega-3 ízét, állagát és sok esetben felszívódását. A BalanceOil+ AquaX egy teljesen természetes eredetű polifenolos Omega Balance étrend-kiegészítő, amiben sok az olívából kivont polifenol, az omega-3 és a D3- vitamin. Az innovatív formuláció, prémium minőségű olajkeverék segítségével, amely vadon fogott kishalakból és betakarítás előtti extra szűz olívaolajból származik, nagy mennyiségű polifenolt biztosít a hatásos és hatékony felszívódás és a vér lipidvédelme érdekében. Biztonságosan megnöveli és fenntartja az omega-3 szinteket, módosítja az omega-6:3 arányt, így előnyös szinteket hoz létre a koleszterin, a szív2 és az agy1 számára.

BalanceOil+ Premium, 300 ml

A kiválóság prémium. A BalanceOil+ Premium teljesen természetes polifenolos, kiegyensúlyozott omega-zsírsav-tartalmú étrend-kiegészítő. A kivételes, innovatív vegyületben R.E.V.O.O. olajat használtunk fel, ami nagy mennyiségű polifenolt és számos fitotápanyagot biztosít. Ezért a BalanceOil+ Premium minden eddiginél hatékonyabb és eredményesebb felszívódást és lipidvédelmet tesz lehető a vérben; biztonságosan növeli az omega-3 szintjét, beállítja az omega-6:3 arányt, előnyös koleszterinszintet hoz létre, és jótékony hatással bír a szív, és az agy szempontjából.